Суд зобов'язав відкрити справу стосовно Зеленського

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав ДБР відкрити кримінальну справу про можливу держзраду президента України Володимира Зеленського та його оточення через зрив операції по затриманню "вагнерівців".

Про це повідомляє "Суспільне".

Група осіб, серед яких ексдепутат Андрій Тетерук, подали заяву щодо вчинення злочину Зеленським до ДБР. Однак правоохоронці не почали досудове розслідування, тому заявники повторно звернулися до суду зі скаргою на бездіяльність ДБР та вимогою змусити відомство почати розслідування.

Скаргу було задоволено в повному обсязі.

"Суддя ухвалив рішення зобов'язати ДБР вчинити так, як передбачає українське законодавство, а отже: нашу заяву про вчинення кримінального правопорушення за статтю 112 "державна зрада" зареєструвати і внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань", — каже Андрій Тетерук.

Нагадаємо, в червні в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук на телеканалі 1+1 Зеленський заявив, що затримання "вагнерівців" в Мінську влітку 2020 року не було операцією України, а ідея виходила від інших країн і "Україну в це втягували, але вона зберегла суб'єктність" .

У цьому ж інтерв'ю президент зізнався, що особисто розповів невизнаному президенту Білорусі Олександру Лукашенку про "вагнерівців" та отримав обіцянку диктатора передати їх Україні.