RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

В уряді анонсували Міжнародний оборонний інвестиційний форум - деталі програми

12 серпня в Україні відбудеться Міжнародний оборонний інвестиційний форум, присвячений розвитку оборонної промисловості на період до 2030 року, організатором заходу є Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Про це йдеться на сайті Міністерства.

До участі у Форумі запрошено керівництво держави, членів Кабінету міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, НАН України, вітчизняних та міжнародних об’єднань і організацій, дипломатичний корпус, іноземних інвесторів з більш ніж 20 країн, провідних експертів та політиків, керівників підприємств у сфері оборонно-промислового комплексу.

У рамках Форуму можна буде ознайомитися з експозицією новітніх досягнень у сфері ОПК, зокрема з продукцією оборонних підприємств і науково-технічними інноваційними розробками закладів вищої освіти.

Офіційне відкриття Міжнародного оборонного інвестиційного форуму - за адресою: майданчик Sikorsky Challenge 2021, Київський політехнічний інститут, пр.Перемоги, 37, Київ. Також здійснюватиметься пряма трансляція заходу.

Міжнародний оборонний інвестиційний форум пройде відповідно до Плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України.

Співорганізаторами заходу названі НТУ "КПІ" ім. Ігоря Сікорського; Міноборони України; МЗС України; Міністерство освіти і науки України; Державне космічне агентство України; Державний концерн "Укроборонпром"; ГС "Ліга оборонних підприємств України"; ГС "Асоціація виробників озброєння та військової техніки України".

Також анонсовано, що під час форуму буде презентовано близько 20 інвестиційних проєктів, за трьома напрямами: високоточне озброєння та боєприпаси; роботизована техніка: повітряний, наземний та морський компоненти; автоматизація системи управління та зв’язку. Серед них: "Ударний безпілотний авіаційний комплекс ST-35 Грім", "Організація ліній з виробництва патронів великих калібрів 12,7х99; 12,7х108;14,5х114 для стрілецької зброї", "Безпілотні роботизовані платформи "Скорпіон 2" та "Гном-розвідник", "Універсальний роботизований дистанційно-керований бойовий модуль/Проект ACHILLES", "Легкий БпАК поля бою "Ятаган-2" з функцією рою", "Розробка магнітних генераторів для використання у військовій та спеціальній техніці" та інші.

Під час форуму учасники заходу матимуть змогу ознайомитись з проєктами та продукцією оборонних підприємств та науково-технічною продукцією закладів вищої освіти.

Такі заходи, як вказали в Мінстратегпром, планується проводити на постійній основі. Їх мета - поліпшення інвестклімату України, розв'язання проблемних питань інвесторів та практична реалізація механізму державної підтримки інвестиційних проєктів з інвестиціями в оборонно-промисловий комплекс.