RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відставка Коваля і Марчука стане реваншем криміналітету з дозволу ОП - ЗМІ

Кадрові пертурбації в МВС у напрямку боротьби з криміналітетом є результатом домовленостей тіньового світу з нинішнім керівництвом країни, що загрожує розгулом злочинності.

Про це йдеться в статті "Реванш криміналітету. Як і чому ОП затіяли кадрові перестановки в НПУ", опублікованій виданням Gazeta.UA , пише Політека.

"Під шумок природної кадрової плинності пішли сумнівні відставки досвідчених і професійних керівників, які демонстрували високі показники роботи. Так з незрозумілих на перший погляд причин у відставку відправляють ряд посадових осіб, і в першу чергу - Заступник голови Нацпола Євгена Коваля - начальника кримінальної поліції, і Руслана Марчука - глави департаменту стратегічних розслідувань. Цікаво, що саме ці люди брали безпосередню участь в боротьбі проти злодіїв в законі. Здавалося б - робота йде успішно, однак за наявною інформацією з внутрішніх джерел в органах, виявляється, якраз це і стало причиною для їх "усунення" з системи. Криміналітет зажадав реванш!" - йдеться в публікації.

Автор зазначає, що за наявною інформацією, багато з раніше звільнених представників криміналітету знайшли підхід до нового керівництва МВС.

"Або точніше - до Офісу Президента ... Що буде з країною, коли вона втратить професійні кадри - над цим тепер не замислюються ані в МВС, ані в ОП", - підкреслює він.

У статті наголошується, що з приходом нової влади в МВС на державу схоже неминуче чекає розгул криміналу.

"За ширмою" багато представників органів починають співпрацювати з тіньовим світом фактично на партнерських умовах ... І найближчим часом, швидше за все, співробітники Нацпола можуть зіткнутися і з впливом іншого роду з боку криміналітету - яким він буде, ну це вже залежить від особистих інтересів і можливих домовленостей", - підсумував автор.