RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Чи зможуть досягти повного взаєморозуміння: про що розмовлятимуть Зеленський і Байден

Зміцнення безпеки України має стати основною темою зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена, яка відбудеться у Вашингтоні.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України (2017-2019 рр.) Курт Волкер в інтерв'ю телеканалу "Дім".

Дипломат підкреслив, що діалог глав держав має стосуватися безпеки України. Для цього існують підстави у вигляді російської агресії, окупації українських територій, нарощування військової сили Російської Федерації в безпосередній близькості від українських кордонів. Занепокоєння підсилюють загроза поглинання Білорусі Росією і масштабні російські військові навчання "Захід-2021", які заплановано в Білорусі з 10 по 16 вересня.

"Тому я думаю, що Україна має всі об'єктивні підстави вважати, що США просто зобов'язані обговорювати проблеми безпеки України", - сказав Волкер.

Він також зазначив, що Вашингтон своєю чергою чекає від України продовження боротьби з корупцією, реформи судової системи та інших реформ.

"Думаю, уряд України також погодиться з цим, але це не альтернатива розв'язання питань безпеки. Все має бути. І я сподіваюся, що два наших лідери зможуть обговорити ці проблеми та досягти повного взаєморозуміння", - резюмував дипломат.

Крім того, Волкер заявив, що Росія виведе свої війська з окупованої частини Донбасу лише після досягнення угоди про перехідний механізм. При цьому Києву доведеться піти на компроміс.