RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Вчились боротись з диверсантами - СБУ провела масштабні навчання на кордоні з Росією: фото і відео

Український спецназ нейтралізував "диверсантів" у районі прикордонного пункту пропуску. Так закінчилися масштабні навчання силовиків поблизу північного кордону з РФ.

В СБУ повідомляють, що тактико-спеціальні навчання проводилися в Чернігівській і Сумській областях. У них брали участь 1,5 тис. осіб, більш як 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотники.

"Тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних. В ході навчань було посилено режим безпеки на військових, інфраструктурних та інших стратегічно важливих об'єктах обох регіонів", - повідомляють в СБУ.

"Диверсійно-розвідувальна група" (ДРГ), за легендою, проникла на територію Чернігівської та Сумської областей. Планувала "диверсії" на декількох оборонних і промислових об'єктах.

СБУ Фото: СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання в Чернігівській і Сумській областях.

СБУ Фото: За легендою тренувань, на територію України проникла умовна диверсійно-розвідувальна група


Для запобігання підривній діяльності "ДРГ", під час навчань було проведено оперативно-розшукові, контррозвідувальні та фільтраційні заходи. Потім українському спецназу довелося зламати збройний опір "диверсантів".

Противник був нейтралізований.

СБУ Фото: "Зловмисники" намагалися влаштувати "диверсії" на декількох оборонних і промислових об'єктах

СБУ Фото: В заключній фазі тренувань спецназівці провели успішну операцію з нейтралізації "диверсантів"

заходах брали участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування", - повідомляють в СБУ.

Там також стверджують, що тактико-спеціальні навчання, як правило, підвищують рівень безпеки в прикордонних регіонах України. До того ж, це можливість детально відпрацювати варіанти міжвідомчої взаємодії для відбиття можливих терористичних і диверсійних атак.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що об'єднані підрозділи армії, Нацполіціі, СБУ і Нацгвардії провели масштабні навчання біля окупованого Криму. Силовики шукали "шпигунів" і знищували ворожі "ДРГ".