Раді загрожують дострокові вибори: на Банковій почали полювання за голосами молодих

Президентські "слуги", готуючись до парламентських і президентських виборів, мають намір активізувати роботу з молоддю. Керівництво "Слуги народу" (СН) планує створювати TikTok-будинки (творче об'єднання молодих блогерів, які проживають під одним дахом і спільно генерують контент), залучати активну молодь для роботи в громадському секторі, а також розважати хлопців вечірками за участю лідера фракції СН Давида Арахамії.

В ОП розраховують при правильній обробці молоді додати собі в рейтинг додаткових 5 пунктів. Як стало відомо "Апострофу", курує напрямок роботи з молоддю заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Читайте: "Комсомол Зеленського": як на Банковій почали підготовку до виборів

Може здатися, що до виборів ще далеко, але по факту готуватися до них потрібно вже зараз. З огляду на те, що нинішня Рада була обрана достроково, згідно з Конституцією, наступні парламентські вибори повинні пройти восени 2023 року - приблизно за півроку до виборів президента. Для команди Володимира Зеленського в цій "рокировці" є великий ризик, але докладніше про це буде сказано нижче.

Молодіжний рух СН "Зе! Молодіжка" вперше сплив в інформаційному просторі влітку, коли в Скадовську "слуги" організували молодіжний табір. Формально там займалися політичною підготовкою. Лекторами та менторами виступили глава СН Олександр Корнієнко, Давид Арахамія і близько десяти народних депутатів від монобільшості. Вони разом з молодими людьми розробляли політичні та соціальні проекти.

Незважаючи на зовнішній флер серйозності, цвяхом програми стала дискотека, на якій в ролі діджея виступив Давид Арахамія, що викликало неоднозначну реакцію серед політиків, експертів і журналістів. З огляду на те, що "Слуга народу" є лише партійною "прибудовою" до президентського Офісу, виникло закономірне питання: до чого такий "перфоманс"?

"Молодий електорат вперше вийшло заманити під час минулої президентської кампанії. З електоральних 25% Володимира Зеленського третину складають молоді люди. "Слуги" намагаються їх втримати. Адже для молодих виборців все добре, поки тато з мамою дають гроші на пиво і дискотеку. Задумка партії влади як би правильна, але з виконанням, як завжди, можуть виникнути проблеми", - пояснив у розмові з "Апострофом" політичний аналітик Олександр Кочетков.