Ляшко розповів про боротьбу з COVID-19 в порожній Раді: опубліковано фото

У п'ятницю, 22 жовтня, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко доповідає про ситуацію з COVID-19 в Україні. Однак ця тема дуже мало цікавить нардепів - у залі зареєстрований лише 121 народний обранець.

Про це повідомляє парламентський кореспондент "Апострофа".

Так, засідання почалося "годиною запитань до уряду" про результати карантинних заходів, стан виконання плану вакцинації українців від COVID-19 і захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії.

Міністр охорони здоров'я зокрема розповів, що в Україні 21 жовтня було поставлено рекорд з вакцинації - майже 270 тисяч осіб отримали щеплення. Він додав, що без існуючих темпів вакцинації ми б 21 жовтня мали 795 померлих (а не 614), за день вакцинація врятувала 181 життя. Багато нардепів слухають про це без масок.

Примітно, що навіть глава Верховної Ради Руслан Стефанчук не тільки дуже неуважно слухає Ляшка, а й перебуває в президії без маски.

Нагадаємо, в той час, як динаміка захворюваності на коронавірус в Україні набуває загрозливих масштабів, народні депутати у Верховній Раді масово порушують масковий режим.