RU  UA

Під росіянами горітиме земля: бойовий генерал пояснив суть територіальної оборони

Навіть через сім років після початку війни на Донбасі та окупації Криму Україна не готова протистояти російській армії у відкритій війні, тому наш варіант захисту в разі вторгнення ворога - територіальна оборона.

Про це в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів Герой України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, генерал-майор Ігор "Сумрак" Гордійчук.

Він висловив упевненість: якщо буде відкрита війна, ми будемо битися до кінця.

"Переможемо, але будуть втрати. Чому ми боремося зараз за цей національний опір, за територіальну оборону? Я мав честь взяти участь у формуванні Української-литовсько-польської бригади, у них там справжня територіальна оборона. Там кожен хутір, село, кожен будинок підготовлений до оборони. Якщо росіяни туди підуть, під ними земля буде горіти", - розповів бойовий генерал.

За його словами, поляки і литовці не бояться російської загрози, оскільки вони підготовлені. І таку ж систему оборони потрібно впровадити і в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий генерал пояснив, чому Україна не була готова дати відсіч окупантам в Криму

Ще одним серйозним напрямком загрози Гордійчук назвав кордон з Білоруссю.

"Тому треба приділяти більше уваги територіальній обороні. Зараз це робиться. Що більше буде народ підготовлений, то менше загрози. Я думаю, найважчим був 2014 рік. Якби Путін міг, він би йшов далі. Він просто не може, бракує сил. Вони порахували, якими будуть втрати. Ми тоді втрачали людей, але на одного нашого у них було в десятки разів більше втрат. Були дні, коли ми знищували до ста російських військових", - нагадав генерал "Сумрак".

Повністю інтерв'ю читайте на "Апостроф": Путін не може піти на Україну, всі відповіді він отримав в 2014-му - генерал Ігор "Сумрак" Гордійчук