RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Лукашенко спалив мости: Україна очікує нападу з Білорусі

Нелегітимний глава Республіки Білорусь Олександр Лукашенко своєю заявою про бажання відвідати окупований Крим разом із президентом РФ Володимиром Путіним фактично спалив мости між своєю країною та Україною.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє прес-служба посольства України в Латвійській Республіці.

В інтерв'ю латвійському виданню "Sargs.lv" Кулеба зазначив: офіційний Київ не відкидає можливості відкриття Росією "другого фронту" з боку Білорусі. Поки що білоруська армія не готується до збройних дій проти України, проте білоруське керівництво може дозволити російським військовим використати територію країни для вторгнення в Україну.

"Навіть якщо Білорусь поки не становить прямої військової загрози для України, факти невблаганні. Політичні заяви Мінська наразі є частиною агресивної зовнішньої політики Росії" , - заявив Кулеба. За його словами, Києву потрібно відповідати на ворожі дії Лукашенка щодо України, а також на організовану не без його (режиму Лукашенка - "Апостроф") участі кризи з мігрантами на кордоні Білорусі та країн-членів ЄС: Польщі, Латвії та Литви.

"Для недопущення такого розвитку подій необхідно направити на білоруський кордон відповідну кількість військовослужбовців. Наразі ми вирішуємо, де взяти ці ресурси. Проблема в тому, що наші можливості не безмежні, оскільки, забираючи військову силу з одного місця, ми знижуємо свою обороноздатність на іншій ділянці", - наголосив Кулеба.

Раніше ми повідомляли, що Росія розпочала військові навчання в Південному військовому окрузі, що межує з Україною - в найближчі місяці росіяни планують провести спільні навчання із білоруськими військами.