RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Шмигаль виступив перед порожньою Радою: про що говорив прем'єр

У п'ятницю, 17 грудня, у Верховній Раді, яка йде на новорічні канікули, відбулася традиційна "Година запитань до уряду", на якій виступив прем'єр Денис Шмигаль і розповів про соціально-економічну ситуацію в Україні та заходи уряду щодо вирішення проблемних питань.

Про це повідомляє кореспондент сайту "Апостроф" Роман Пєтушков.

Главі уряду довелося виступати перед практично порожньою аудиторією, оскільки вранці у сесійній залі зареєструвалося лише чверть нардепів.

За словами Шмигаля, цього опалювального сезону тарифи на газ, тепло, електроенергію не змінюватимуться. Він додав, що опалювальний сезон 2020/21 середній розмір субсидії становив 1770 грн, а в цьому перевищує 2000 грн.

Торкнувшись теми підвищення пенсій, прем'єр назвав їх важливою складовою соціальної політики.

"Цього року уряд підвищував десять разів пенсійні виплати різним категоріям наших пенсіонерів... У грудні мінімальна пенсія для тих, хто має повний стаж, зросла до 2 600 гривень, а з грудня середня пенсія становила майже 4 тисячі гривень. Важливий показник середньої пенсії у нашій державі", - наголосив Шмигаль.

Прем'єр розповів, що ті, хто записався на бета-тестування програми "еПідтримка", отримали перші виплати за вакцинацію: ”Буквально вчора перших 500 млн грн коштів тестувальники програми вже отримали, а з 19 грудня кожен (повністю вакцинований. – Ред.) українець зможе отримати 1000 гривень і використовувати на підтримку тих галузей, які найбільше постраждали від ковіду.

Глава уряду запевнив нардепів, що держава не має заборгованості перед шахтарями: "Заборгованість із зарплати - заборгованість шахт перед шахтарями за відвантажену продукцію... Уряд повністю виконує свої зобов'язання. Є на сьогодні заборгованість в обсязі 1,2 млрд грн за розрахунками з шахтарями за продукцію".

Нагадаємо, сьогодні до Ради привезли Віфлеємський вогонь миру.