RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Це геополітична помилка: у Німеччині заговорили про заморожування "Північного потоку-2"

Віце-канцлер ФРН Роберт Хабек заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік - 2" було геополітичною помилкою.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькій газеті " Frankfurter Allgemeine Zeitung" сьогодні, 18 грудня.

За його словами, всі країни Європейського Союзу, окрім Німеччини та Австрії, завжди були проти будівництва трубопроводу.

"Тепер же трубопровід побудований. Неясно питання, чи зможе він розпочати роботу. З цього питання потрібно приймати рішення відповідно до європейського та національного законодавства", - зазначив він.

Також Хебек заявив, що у випадку, якщо Росія спробує порушити територіальну цілісність України, про запуск "Північного потоку-2! не може бути й мови.

"Будь-яка нова військова агресія не може залишитися без жорстких наслідків. Тут не може бути заборон щодо обмірковування тих чи інших заходів", - резюмував політик.

Довідка

"Північний потік-2" - магістральний газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море завдовжки 1234 км. Являє собою розширення газопроводу "Північний потік". Трубопровід проходить через виняткові економічні зони та територіальні води п'яти країн: Німеччини, Данії, Росії, Фінляндії та Швеції.

За інформацією, його мають запустити на початку 2022 року.

Раніше "Апостроф" писав, що проблеми з сертифікацією і замикання з запуском "Північного потоку-2" свідчать про те, що спірний російський газопровід буде введено в експлуатацію набагато пізніше обіцяного півроку, якщо взагалі взагалі станеться.