RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скільки російських офіцерів та генералів зараз перебуває на Донбасі: розвідка назвала цифри

На території тимчасово окупованого Донбасу завжди перебуває від шість-вісім сотень офіцерів і генералів РФ. Кадрові військові займають командні посади в 1-му та 2-му армійських корпусах окупаційних військ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними української розвідки після бойових дій на території нашої країни генерали та офіцери ЗС Росії отримують державні нагороди та вищі посади в російській армії.

“Якщо говорити про генералів, то після бойових дій на території України той же генерал Сергій Кузовлєв, який формував другий армійський корпус, після повернення до Росії став командувачем 20-ї, а потім 8-ї армії. Після цього був призначений заступником командувача Південного військового округу ЗС РФ. Сьогодні штаби корпусів, командування бригад, полків – це чинні офіцери ЗС РФ” , – заявив представник ГУР МО України Вадим Скибіцький.

Він зазначив, що у жовтні-листопаді поточного року у командному складі 2-го армійського корпусу відбулася ротація. Зараз там є новий командувач корпусу, який також прибув із Росії. Крім того, змінилися командири окремих бригад. За словами Скибицького, цей процес відбувається постійно.

За даними ГУР МО України, обидва армійські корпуси російських окупаційних військ створено на базі батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, які з'явилися на території України в серпні-вересні 2014 року. Їхні завдання передбачають ведення як оборонних, так і наступальних операцій.

Раніше ми писали, що Росія на полігонах в окупованих районах Луганської області розмістила дев'ять реактивних систем залпового вогню і 24 гаубиці, що буксируються, тим самим порушуючи лінії відведення.