RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Партизани отримають "Стінгери": у Байдена розробляють план допомоги Україні на випадок вторгнення військ Путіна

У адміністрації президента США Джо Байдена вивчають те, як вони можуть допомогти українцям у разі ймовірного вторгнення російських військ на територію України.

Про це повідомляє The Washington Post.

Колумніст Девід Ігнатіус із посиланням на свої джерела у Білому домі повідомляє, що адміністрація президента США розглядає можливість постачання зброї та надання іншої підтримки українським військовослужбовцям на випадок військового вторгнення РФ. Паралельно, Білий дім розглядає можливість підтримки повстанським формуванням на той випадок, якщо Росії вдасться окупувати значну частину України та повалити легітимні органи влади.

Як зазначає журналіст, основу партизанської армії можуть становити 500 000 українських військових. Ці люди мають досвід бойових дій з 2014 року – за словами Ігнатіуса, американці можуть постачати партизанам сучасне озброєння, включаючи ПЗРК "Стінгер".

Крім того, американські фахівці обговорюють можливість організації в Україні схованок зі зброєю, боєприпасами та всім необхідним на випадок російського вторгнення. Все це допоможе підтримати потужну "секретну мережу", наголосив Ігнатіус.

Але це не все: до робочої групи входять агенти ЦРУ та інших відомств. Вони займаються вивченням руху опору в різних країнах під час різних військових дій: від В'єтнаму, Африки та Афганістану до Сирії, Чечні та Лівії. Також до цієї групи входять юристи: їхня мета – вивчити, як можна організувати підтримку потенційного повстанського руху в Україні без порушення законів США та міжнародного права.

Ігнатіус заявив, що у разі вторгнення РФ до України Байден накладе витрати на Росію без прямої участі американських військ.

Раніше розвідка Великобританії попередила уряд про "дуже реальну можливість" вторгнення Російської Федерації в Україну напередодні Різдва.

Також ми повідомляли, що Росія продовжує стягувати свої війська до кордону з Україною - у мережі з'явилися нові фото та супутникові знімки дислокації підрозділів ЗС РФ.