RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Туреччина озвучила свою позицію щодо подій у Казахстані

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що країна сподівається на якнайшвидшу стабілізацію ситуації та забезпечення правопорядку у Казахстані. Туреччина готова до повноцінного надання допомоги Казахстану.

Про це пише турецьке інформаційне агентство Anadolu Agency.

"Казахстан – важливий союзник Туреччини, і ми сподіваємося на якнайшвидшу стабілізацію ситуації та забезпечення правопорядку у цій країні. Якщо Казахстан звернеться з будь-яким проханням до Анкари, ми будемо готові надати її у повному обсязі. Туреччина була і буде поряд із Казахстаном!" , – повідомив голова Міністерства нацоборони Туреччини.

Раніше "Апостроф" розповідав, казахський архітектор Айдар Ергалі, як очевидець, докладно описав хронологію подій в Алмати. За його словами, Казахстан знаходиться під окупацією Російської Федерації, а банди мародерів – це найняті Токаєвим титушки.

Нагадаємо,в Алмати під час масових протестів сталася трагедія, внаслідок якоїзагинула 11-річна дитинавід вогнепального поранення під час прогулянки з батьками.

Як раніше ми писали, станом на 8 січня "миротворці" ОДКБ продовжують у казахстанському Алмати "зачищати" місто після масових протестів. Місцеві жителі виставляють на своїх сторінках у соціальних мережах відео із мегаполісу у Казахстані, на яких чути постріли.