RU  UA

​Перехресний допит Порошенка і Медведчука: у ДБР розповіли про можливість такого сценарію

У Державному бюро розслідувань готуються до приїзду попереднього президента України Петра Порошенка, який має повернутися в Україну вранці, 17 січня. Тоді ж йому мають обрати запобіжний захід, який саме у ДБР не уточнили.

Про це йдеться у випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Порошенка підозрюють у сприянні тероризму та державній зраді. Справа стосується закупівлі вугілля з окупованих територій Донбасу. У такому ж провадженні повідомили про підозру і Віктору Медведчуку.

У ДБР пояснили, що перехресний допит Порошенка та Медведчука можливий.

“Наскільки мені відомо, кримінально-процесуальний кодекс не виключає такої можливості і відповідно, якщо буде відповідан база, буде потреба, то слідчі зроблять відповідні дії, відповідний фактаж зберуть і запросять на перехресний допит”, – розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Нагадаємо, ДБР готове заарештувати Порошенка після прильоту в Україну.

Порошенко, який перебуває за кордоном з кінця минулого року та якому було пред'явлено підозри у держзраді, вирішив почекати з поверненням на Батьківщину. Він заявив, що планує повернутись додому 17 січня з метою захищати Україну від некомпетентного керівництва.

Також "Апостроф" повідомляв, що у зв'язку з підозрою Порошенку у державній зраді Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт його майна. Під час оголошення вердикту було перераховано все майно та активи екс-президента, на які накладається арешт.