RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Офіс генпрокурора не згоден з рішенням суду щодо Порошенка

У середу, 19 січня, у Печерському районному суді для Порошенка, підозрюваного в держзраді, було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Проте офіс генпрокурора з таким рішенням не погоджується і подав апеляцію.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

21 січня 2022 року Офісом Генерального прокурора внесено апеляційну скаргу на рішення суду про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного народного депутата – п’ятого Президента України у вигляді особистого зобов’язання. , - йдеться у повідомленні.

Також, на сайті наголошується, що прокурори наполягатимуть на застосуванні відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Нагадаємо, прокуратура вже вимагала заарештувати п'ятого президента України з можливістю вийти під заставу у розмірі одного мільярда гривень під час першого засідання суду, проте її клопотання відхилили.

Особисте зобов'язання – захід, обраний для екс-президента, є одним із найм'якших із можливих у законодавстві України. Відповідно до неї, політик зобов'язаний здати закордонний паспорт і не може залишати межі країни. А також, має прибути до суду за першою вимогою.

Раніше ми писали, що у Києві відбулися сутички прихильників Порошенка із силовиками.