RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чи може Росія напасти на Харків: експерт оцінив ймовірність вуличних боїв

Військовий оглядач Михайло Жирохов розповів, що з урахуванням боїв за Грозний, ймовірність ув'язування російських військовослужбовців у вуличні бої за Харків – мала. Але є кілька сценаріїв нападу у напрямку Харківської області.

Про це він повідомив сайту "Апостроф".

"Російські військові навряд чи ризикнуть влазити у вуличні бої за Харків, зважаючи на досвід боїв за Грозний. Однак, якщо росіяни проводитимуть локальну операцію, то найімовірнішим буде удар у напрямку Харківської області по тилах нашого угруповання, яке знаходиться на Донбасі", - сказав Жирохов.

За словами експерта, у разі локальної операції основним завданням окупантів буде вихід на адмінкордони Донецької та Луганської областей України.

Як зазначив військовий оглядач, є варіант основної атаки з окупованого Росією Донбасу, де допоміжний фланговий удар російські бойовики завдадуть на Харківську область у напрямку адмінкордону з Луганською.

Як він пояснив, саме там є українська друга лінія, склади, а також вся необхідна інфраструктура. Тому це найзручніший сценарій для Кремля, на думку Жирохова.

"Путін у такий спосіб "збереже обличчя", оскільки для внутрішнього споживання йому треба буде пояснювати, чому не розпочалася велика війна з Україною", - сказав експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Харків перетвориться на Грозний: чому російські війська не підуть у міста