RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Який наступ? Тут би просто вижити - жителі ОРДЛО про велику війну

У зв'язку із загрозою вторгнення РФ на територію України мешканці вже окупованих територій особливо гостро реагують на цю інформацію.

Як ставляться жителі Донбасу до ймовірності великої війни в Україні йдеться у матеріалі "Апострофа".

За словами українців, які проживають в окупованих Донецьку та Макіївці, паніки у містах немає. Насамперед через те, що на даний момент, крім заяв Кремля та їхніх сателітів на місцях в ОРЛДО, реальних приготувань до наступу не спостерігається. Серед самих мешканців теж поки що зберігається відносний спокій.

"Паніки та ажіотажу немає. Ніхто не закуповується гречкою, макаронами, сіллю та сірниками. Щоправда, і в 14-му році не було ажіотажу, а війна почалася раптово. Адже це не афішується ніяк. Тому все почнеться або раптово, або не почнеться взагалі" , - каже "Апострофу" мешканець Макіївки Владислав.

Він зазначає, що навіть у разі масової паніки, суттєво все одно нічого не змінилося б з простої причини – людям нема на що готуватися до війни.

“До речі, навіть якби люди і панікували, то готуватися банально просто нема за що. Усі витратилися на свята, багатьом не заплатили борги із зарплат. У людей ледве-ледве вистачає грошей тільки на текучку, а вже на зайвий пакет цукру, напевно, є не у всіх" , - розповідає макіївчанин.

Крім того, жителі ОРДЛО зазначають, що у зв'язку з подіями останніх років, що відбуваються на сході України, у людей не залишилося моральних сил для паніки.

"Звичайним людям на ринках, у магазинах, у транспорті, загалом глибоко фіолетово, буде щось чи ні. Але, чесно кажучи, загроза наступу ВСУ не сприймається, як щось реальне і небезпечне. Адже люди розуміють, що Україна пов'язана міжнародними зобов'язаннями, домовленостями і не йтиме на радикальні дії, навіщо їй це? Тому, з одного боку, заявам будь-яких пушиліних (Деніс Пушилін – голова так званої ДНР – "Апостроф"), басуріних (Едуард Басурін – заступник начальника так званої народної міліції ДНР, – "Апостроф") люди не вірять, як би ті не вистрибували зі штанів", - розмірковує донеччанка Ірина.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Росія буде у програші: що думають жителі ОРДЛО про велику війну