RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українські прикордонники отримали три новітні вертольоти: фото

У суботу, 5 лютого, Окрема Одеська авіаційна ескадрилья отримала ще три сучасні вертольоти від французької компанії AIRBUS H125, які стануть невід’ємною складовою охорони державного рубежу. Українські прикордонники почнуть використовувати ці борти вже найближчим часом.

Про це пише Державна прикордонна служба України.

Постачання H125 відбувається у рамках угоди між українським та французьким урядами.

Держприкордонслужба повідомила, що вже 15 українським військовослужбовців авіаційного складу Одеської ескадрильї пройшли курси підвищення кваліфікації на цей вид техніки у Франції. H125 має оптико-електронну систему спостереження. Це дозволяє здійснювати моніторинг державного кордону, зокрема в інфрачервоному світлі.

Фото: dpsu.gov.ua

Відмінністю цих сучасних вертольотів є відеозйомка у високій якості, яку можна передавати у режимі реального часу за допомогою супутникового обладнання.

Гвинтокрили мають систему оповіщення з гучномовцями та спеціальними авіаційними прожекторами. Їх можна використовувати одночасно з системою оптико-електронного спостереження.

Фото: dpsu.gov.ua

Також серед характеристик французьких AIRBUS H125:

  • дальність польоту без дозаправлення більше 500 км;
  • крейсерська швидкість - 220 км/год;
  • у 5 разів економніші у використанні палива;
  • кращі маневренні характеристики, ніж у МІ-8, які є на озброєнні у Держприкордонслужби.

Фото: dpsu.gov.ua

Як запевнили прикордонники, наразі на базі ескадрильї в Одеській області є необхідна інфраструктура, щоб приймати вертольоти. Побудований новий вертолітний майданчик із світлотехнічним обладнанням, а також ангар для зберігання.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, у зв'язку з можливим вторгненням РФ в Україну Канада відправила літак CAF C-177 Globemaster з військовою допомогою, що включає нелетальну зброю.