RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Фінляндії політик поплатився посадою через висловлювання про Україну

Депутат парламенту Фінляндії Міка Ніїкко подав у відставку з посади голови комітету парламенту із закордонних справ через скандальну заяву про Україну.

Як повідомляє Yle, нещодавно політик у своєму Twitter опублікував пост, у якому оцінив перспективи України вступити до НАТО.

Він звернувся до президента Франції Емманюеля Макрона, який на тижні відвідував Київ, і написав, що йому варто було б прямо сказати, що Україна не може стати членом НАТО.

Така заява викликала скандал у країні, оскільки вона суперечить зовнішньополітичній лінії Фінляндії. Ця держава визнає право будь-яких країн самостійно приймати зовнішньополітичні рішення.

Згодом депутат видалив скандальний твіт і додав, що не вірить у перспективи вступу України до НАТО.

"Я не обдумав свою відповідь у Твіттері. Я не хотів коментувати те, чи може Україна подавати заяву на членство в НАТО. Україна, природно, має повне право самостійно приймати рішення в галузі політики безпеки. Я, звичайно, підтримую суверенітет України", – заявив він.

Нагадаємо, що в Словаччині депутат ультраправої партії Андрій Медвецьки прямо на засіданні парламенту вилив воду на прапор України.