RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Никто никому ничего не отдаст: Данилов развеял миф о восторге Харькова

11 лютого у Харкові відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського. Під час брифінгу за підсумками засідання секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українська армія захистить Харків у разі спроби його захоплення Російською Федерацією.

Відповідне питання прозвучало з вуст журналіста Новини.LIVE, про що вони повідомили у себе в Telegram.

Секретаря РНБО запитали про те, як захищатимуть Харків у разі воєнних дій, а також чи достатньо у міста засобів для оборони.

На це запитання Данілов відповів, що "Харків буде захищено".

"Ми нікому нічого віддавати не будемо, росіяни це добре знають. Вони знають, що ми воюватимемо за свою землю. Сил і коштів більш ніж достатньо", - наголосив Данилов.

Нагадаємо, що про можливість захоплення Росією Харкова ще у січні заявляв президент України Володимир Зеленський. Він висловив припущення про можливий військовий сценарій подальшої російської ескалації. При цьому президент тоді заявив, що, на його думку, Харків може бути окупований Росією.

Пізніше у Міністерстві оборони України оцінили ймовірність окупації Харкова військами РФ. Рєзніков запевнив, що такої ймовірності зараз немає взагалі.