RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кремль зробив крок до відродження СРСР: звернення до українців міністра оборони

У зв'язку з наростаючою напруженістю, що виникла навколо теми визнання Путіним самопроголошених республік "Л/ДНР", міністр оборони України Олексій Рєзніков звернувся до співробітників Збройних сил України.

Текст звернення опубліковано на офіційній Facebook-сторінці Міністерства оборони України.

У ньому Рєзніков закликав українських воїнів не втрачати бойового духу і згуртуватися. При цьому він подякував співробітникам ЗСУ за всі останні 8 років стримування агресора і наголосив, що саме зараз Москва справді розкрила свою справжню сутність. На думку Резнікова, визнання "Л/ДНР" – це черговий, і дуже суттєвий крок Путіна на шляху до відтворення СРСР.

Далі повний текст звернення:

"Шановні солдати та матроси, сержанти та старшини, офіцери, генерали та адмірали! Шановні працівники Збройних Сил України!

Морок невизначеності впав.

Те, що ви знали вісім років, тепер побачив увесь світ.

Завдяки вашій мужності, самовідданості та професіоналізму були зламані плани ворога, який усі ці роки вів підлу війну, ховаючись за жінками та дітьми. Обстрілював школи та житлові будинки. Викрадав і катував. Брехав і залякував. Грабував та знищував нашу землю. Вчора він показав своє справжнє обличчя.

Особа злочинця, який бажає тримати у заручниках вільний світ. Той, хто усвідомлює свій злочин і намагається пов'язати всіх навколо себе круговою порукою. Бо боїться. Адже за злочином обов'язково прийде покарання.

Завдяки вам Європа усвідомила справжню ціну запобігання чесним відповідям. Кремль зробив ще один крок до відродження Радянського Союзу. З новим Варшавським пактом та новою Берлінською стіною. Єдине, що відокремлює від цього – Україна та українська армія.

Наш вибір дуже простий – захищати свою країну, свою оселю, своїх рідних. Для нас нічого не змінилося. Тепер ми побачимо поруч справжніх друзів, яких побільшає. Тепер не зможуть сховатись ті друзі, які не один рік умовляли нас капітулювати.

Попереду тяжкі випробування. Будуть втрати. Доведеться пройти через біль, подолати страх і зневіру.

Але на нас обов'язково чекає перемога. Ми на своїй землі та за нами правда. Українську армію підтримує наш народ. Віра людей – це ознака того, що ми робимо правильно.

Наразі всі зусилля військово-політичного керівництва держави та командування ЗСУ спрямовані на зміцнення оборони. Зокрема, на максимальне залучення допомоги партнерів, частину якої ми вже отримали.

Багато хто на емоціях підштовхуватиме до хаотичних рішень. Ми цього не допустимо. Наша сила – у єдності та впевненості. З холодною головою.

Зберігаємо спокій. Тримаємо лад.

Заради пам'яті побратимів.

Заради тих, кого любимо”, - звернувся міністр до ЗСУ.

Раніше ми також публікували повний текст звернення Путіна до росіян у зв’язку з визнанням "Л/ДНР".