RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Ми вже йдемо до нашої перемоги": Зеленський записав новий відеозвернення з центру Києва

Україна вже досягла стратегічного перелому і перемога не за горами.

З такими словами звернувся Володимир Зеленський до українців у своєму відеозверненні 11 березня.

Він наголосив, що Україна, яку планували захопити за 3-4 дні дає гідний опір ворогу уже більше двох тижнів, що свідчить про силу армії і незламність українського духу. Опускати руки не варто, але треба ще трішки потерпіти.

“Ми боремося за нашу свободу вже 16-й день. Це вчетверо довше, ніж ворог планував на своє вторгнення. Коли ми мобілізуємось, коли ми бачимо наші бойові перемоги і втрати ворога, ми очікуємо, що боротьба завершиться швидше. Що окупанти впадуть швидше. Але ще потрібен час”, - заявив Зеленський.

Він додав, що стратегічний перелом війни вже відбувся і тепер українці рухаються лише у напрямку перемоги.

“Неможливо сказати – скільки днів нам ще звільняти українську землю. Але можливо сказати – ми це зробимо!”, - відзначив очільник країни.

Голова держави акцентував увагу на підступності російських агресорів, які не мають змоги гідно боротися зі Збройними силами України, натомість нищать житлові будинки, лікарні та інфраструктуру.

“За минулу ніч і ранок окупанти провели, як вони кажуть, "демілітаризацію" водопроводу в Чернігові. Місто залишилося без води. Робимо все, щоб відновити водопостачання. Через постійні обстріли в частинах Сумської, Київської і Донецької областей немає електрики, тепла, газу і води”, - сказав Зеленський.

Він відзначив, що, якщо цей злочин проти людства продовжується, то ймовірно, наявних санкцій у Росії недостатньо, тому будуть запроваджені нові санкційні рішення.

Крім цього, президент України підбадьорив громадян, заявивши, що уже цієї весни, як і будь-якої іншої, “ми повинні зробити повноцінну посівну кампанію настільки, наскільки це можливо.”

“Я повторюю ще раз і ще раз: коли захищаємо свободу, маємо бути кожен – як повноцінна армія. Робити на своєму місці усе, що можеш, щоб отримати результат, на який ми всі заслуговуємо”, - резюмував Володимир Зеленський.

Раніше ми писали, що Зеленський анонсував запуск програми відновлення України.