RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Політика

Макрон зажадав від Путіна припинити бомбардування Маріуполя: той знову збрехав

У п'ятницю, 18 березня, увечері президент Франції Еммануель Макрон провів більш, аніж годинні переговори з російським "колегою" Володимиром Путіним, під час яких обговорив війну в Україні.

Про це повідомляє французький телеканал BFM TV.

Макрон порушив питання погіршення ситуації в Україні, продовження ударів по мирному населенню та недотримання гуманітарного права, у той час як переговори між російською та українською делегаціями поки не дали жодного прогресу, йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

Французький лідер заявив господареві Кремля про своє крайнє занепокоєння з приводу Маріуполя і знову зажадав негайного дотримання режиму припинення вогню.

Він також закликав до конкретних заходів, що піддаються перевірці, щодо зняття облоги Маріуполя, гуманітарного доступу та негайного припинення вогню.

Путін цинічно поклав відповідальність за війну на Україну. За даними AFP, він звинуватив Україну у численних військових злочинах і заявив, що російські військові нібито роблять усе можливе, щоб не вбивати на цивільних осіб.

Путін нахабно збрехав про масовані ракетні та артилерійські обстріли міст окупованого Росією Донбасу з боку ЗСУ.

Господар Кремля промовчав про те, що російські військові бомблять Маріуполь 500-кілограмовими бомбами і запевняв, що окупанти нібито "роблять усе можливе для збереження життя мирних жителів, у тому числі шляхом створення гуманітарних коридорів для їхньої безпечної евакуації".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що попередив про загрозу великої війни в Європі.