RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Переговори Байдена та Сі Цзиньпіна по Україні: стали відомі важливі подробиці

Під час онлайн-переговорів президента США Джо Байдена з китайським колегою Сі Цзіньпінем щодо війни в Україні два лідери торкнулися низки найважливіших питань міжнародного порядку денного.

Про це з посиланням на Білий дім повідомляє CNN.

Так, Байден докладно розповів про зусилля США щодо запобігання вторгнення РФ в Україну та реагування на нього, у тому числі шляхом нав'язування Росії економічних втрат.

Він розповів про наслідки для Китаю, якщо Пекін надасть матеріальну підтримку Москві в атаках на українські міста та мирних жителів. Байден наголосив на своїй підтримці дипломатичного врегулювання кризи.

Байден та Сі погодилися з важливістю підтримання відкритих ліній зв'язку для управління відносинами між двома країнами.

Байден підтвердив, що політика США щодо Тайваню не змінилася, і наголосив, що США продовжують виступати проти будь-яких односторонніх змін статус-кво.

Обидва лідери доручили своїм командам продовжити сьогоднішню розмову у майбутній критичний період.

Також, за даними ЗМІ, Байден не вимагав від Сі Цзиньпіна конкретних дій у контексті війни в Україні і порушив тему "біолабораторій" в Україні, озвучену РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Китаю був стурбований російським вторгненням в Україну, адже розвідка не доповіла йому, що станеться.