RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Скільки ще потрібно Буч? Кулеба жорстко звернувся до союзників України

Україна просить країни Заходу посилити санкції проти Росії. Зволікання може призвести до повторення кровавих ситуацій на кшталт Бучі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, пише "Європейська правда".

Загалом Кулеба жорстко розкритикував вагання з допомогою Україні від союзників. Він наголосив, що основна проблема - це те, що західні країни проявили неготовність до певних кроків допомоги Україні тоді, коли було необхідно, і наважилися на них тільки з часом. У питанні військової допомоги Україні доводилося "пробивати стіни".

ершою стіною було те, що вони не готові надавати нам зброю. Наступна стіна - "ми надамо вам легке озброєння, але не важке". Потім донедавна нам казали, що готові надавати оборонну зброю, але не наступальну. Схоже, цю стіну ми також пробили. А тепер ми у ситуації, коли запитуємо, коли може бути надане ось це, а нам кажуть, що на це потрібен час. Але часу немає!", - зазначив він.

Кулеба наголосив, якби деякі країни погодилися на самому початку надати Україні певну зброю, все б вирішилося значно швидше. Мовляв, дане питання зрушилося тільки після трагедії у Бучі. За його словами, допускати "втоми від санкцій" небезпечно.

"Я казав партнерам з Групи семи і ЄС в останні дні, що я знаю, який був початковий пакет санкцій, і що він був посилений. Коли ми просили посилити його - нас ігнорували. І тільки після кадрів з Бучі з нами погодилися, що того, що підготували - недостатньо. Скільки Буч має відбутися, скільки невинних людей має загинути, щоб ви зрозуміли, що не можна допускати "втоми від санкцій", так само, як нам - втоми чинити опір?", - наголосив він.

Водночас Кулеба наголосив, що попри все це - цінує усіх партнерів та висловив їм подяку.

Раніше "Апостроф" писав, що британське військове командування, для захисту від військової агресії Росії, планує відправити в Україну бронетехніку - перш за все йдеться про колісні розвідувальні та транспортні бронеавтомобілі Mastiff і Jackal.