RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суцільні таємниці: стали відомі подробиці візиту Байдена до Києва.

Візит президента США Джо Байдена в Україну був до останнього засекреченим – це пояснюється стурбованістю щодо безпеки відвідування зони активних бойових дій американським лідером.

Про це повідомляє CNN.

"Поїздка президента Байдена до Києва в понеділок була оповита таємницею, що є віддзеркаленням гострого занепокоєння безпекою відвідування зони активних бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією видання про поїздку Байдена до України не йшлося ніде: про це не повідомляли ані американські, ані українські офіційні особи. Подія не відображалася і в публічному графіку президента США. Ба більше - офіційні особи Білого дому неодноразово заявляли минулого тижня, що візит в Україну не планується.

Читайте також: Україна перемагатиме й надалі: відео спільної заяви Байдена та Зеленського

"У суботу ввечері, перед від'їздом, Байден пішов на вечерю з дружиною у Вашингтоні. Його більше не бачили на публіці до прибуття до Києва в понеділок вранці", - розповіли журналісти.

За їх словами, літак із Джо Байденом на борту вилетів з об’єднаної бази Ендрюс о 4:15 ранку за східним часом у неділю. Зазначається, що репортерам на борту літака не дозволили брати з собою пристрої.

Також повідомляється, що зазвичай Байден подорожує з невеликою кількістю осіб, серед яких радник з національної безпеки Джейк Салліван, заступник керівника апарату Джен О'Меллі Діллон і особистий помічник Енні Томазіні.

Варто зазначити, що вперше Володимир Зеленський запросив Байдена відвідати Україну рік тому напередодні повномасштабного російського вторгнення. А минулого тижня він нагадав про своє запрошення.

Раніше ми писали, що після несподіваного візиту президента США Джо Байдена в Україну 20 лютого, у Печерському районі Києва з'явилася пам'ятна дошка з його ім'ям.