RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Україна планує проведення другого Саміту миру в Саудівській Аравії до кінця року

Україна сподівається на проведення другого Саміту миру в Саудівській Аравії до кінця року.

Про це пише Time, посилаючись на керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Як пише видання, президент Володимир Зеленський після повернення з першого саміту сказав, що "ніяких пауз зараз" бути не повинно. Він вважає, що зроблено "перший відчутний крок до миру".

Видання пише, що щодо проведення другого саміту миру вже є кілька версій. Зокрема, міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс припускав, що чергову зустріч щодо формули миру на рівні лідерів проведуть до президентських виборів у США у листопаді. Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква заявляв, що другий саміт миру хочуть організувати до кінця 2024 року в одній з країн Глобального Півдня.

"Другий саміт миру може стати особливим у тому плані, що на нього вперше запросять представників Росії. Україна ретельно до цього готується. Зокрема, росіянам на заході можуть представити план дій для завершення війни, який розроблять до початку заходу", - зазначають у матеріалі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що упродовж тижня до комюніке першого Саміту миру приєдналися шість учасників. Наразі українська влада працює, щоб нових підписів стало більше.