RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Політика

Журналістам потрапила методичка Кремля про "мирний план" Путіна

В руки журналістів потрапила методичка для російських пропагандистів щодо того, як вони повинні висвітлювати "мирний план" диктатора РФ.

Про це розповіли в виданні "Медуза".

Саму війну укладачі документа називають "українським конфліктом". Співробітникам провладних медіа вони рекомендують наголошувати, що "Росія не відмовляється від діалогу", але "Україна та Захід розмовляють мовою ультиматумів".

В методичці пропагандистам рекомендували характеризувати слова Путіна як "чітку позицію", яка "позбавляє Київ та Захід можливостей для хитрощів та обману".

"Мирна ініціатива Росії може у найкоротші терміни завершити конфлікт в Україні. Запропонований Росією план при готовності Києва та Заходу дозволить негайно припинити бойові дії та розпочати переговори", — йдеться у методичці.

Далі у ній сказано: "Київ повністю дискредитував себе і може легко зрадити будь-які домовленості. Україна може скористатися припиненням вогню з мілітаристською метою, і цього не можна допустити"

Остання частина методички взагалі не стосується війни в Україні, там говориться про "багатополярний світоустрій". Пропагандистам наказано оголосити, що це вже "стало реальністю", а Путін "вніс особистий та вирішальний внесок" у його формування.