RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Столтенберг призначив старшого представника НАТО в Україні

17 липня генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг призначив старшим представником для керівництва Представництвом НАТО в Україні Патріка Тернера. Очікується, що він почне виконувати обов'язки в Києві на початку осені 2024 року.

Про це йдеться на офіційному сайті Альянсу.

Як зазначається, раніше Тернер працював помічником генсекретаря НАТО з операцій і помічника генсека з оборонної політики та планування, а також на низці керівних посад на держслужбі Великої Британії.

"Патрік Тернер привнесе в цю роль багаторічний досвід і лідерство. Як відданий своїй справі державний службовець, він має великий досвід досягнення результатів. Я впевнений, що він чудово впорається з цією важливою роллю, оскільки НАТО продовжує нарощувати свою підтримку Україні", - повідомив генсек НАТО.

Тернер, коментуючи призначення, наголосив, що для нього велика честь стати старшим представником Альянсу в Україні. Зауважив, що з нетерпінням чекає того моменту, коли зможе очолити представництво НАТО та почне тісну співпрацю з українською владою, союзниками та партнерами НАТО у питанні надання допомоги Україні.

Очікується, що він очолить представництво та координуватиме взаємодію НАТО з владою України, надаватиме Альянсу оцінки та поради щодо поточної ситуації в країні.

Раніше Столтенберг повідомляв, що НАТО не змінило своєї позиції та не буде безпосередньо залучене у війну РФ проти України.