RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

У Грузії готували замах на Іванішвілі: підозрюють колишніх співробітників правоохоронних органів України

У Грузії розслідують підготовку вбивства олігарха, голови та засновника проросійської партії «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі. До підготовки вбивства нібито причетні колишні співробітники правоохоронних органів України.

Про це заявили в Службі безпеки Грузії.

"СБУ розслідує факти підготовки вбивства почесного голови партії «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі, організованого та фінансованого колишніми високопосадовцями уряду Грузії та колишніми співробітниками правоохоронних органів України. Метою зазначених злочинних дій є повалення державної влади насильницьким шляхом деструктивними силами на фоні створення безладу та ослаблення влади", - зазначили у грузинській Службі безпеки.

Бідзіна Іванішвілі - грузинський проросійський олігарх, політик. З 25 жовтня 2012 до 20 листопада 2013 року — прем'єр-міністр Грузії. Мав значні статки у Росії, де був відомий як Борис Григорович Іванішвілі. Втратив грузинське громадянство, коли став громадянином Росії і Франції. За списком Форбс посідає 153 місце у списку найбагатших людей планети. Є лідером грузинської партії Грузинська мрія — Демократична Грузія, яка перемогла на парламентських виборах у 2012 році.