RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Україна зробила заяву щодо 16-ї річниці початку збройної агресії РФ проти Грузії

У Міністерстві закордонних справ України зробили заяву з нагоди 16-ї річниці російської агресії проти Грузії, в якій наголосили на незмінній кремлівській політиці імперіалізму на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі.

Про це йдеться на офіційному сайті МЗС.

У відомстві зазначили, що через російську окупацію Абхазії і Цхінвальського регіону ці грузинські території перетворили фактично на сіру зону. І попри зупинення боїв у 2008 році, Кремль продовжував реалізовувати свою повзучу анексію грузинської території, шляхом тиску, пропаганди та інших гібридних методів втручання.

"Російський імперіалізм на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі залишається незмінним протягом століть і полягає у глибоко вкоріненому шовінізмі та зневазі до інших народів, міжнародного права, міжнародно визнаних кордонів, прагненні відновити імперське домінування. Російська агресія проти Грузії, а згодом України, є лише епізодом цієї багаторічної імперської політики Москви, якій не місце у ХХІ столітті", - йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що Україна закликає до виведення російських військ з суверенної території Грузії в рамках угоди про припинення вогню від 2008 року та скасування визнання Абхазії та Південної Осетії так званими "незалежними державами".

Як відомо, Москва ввела війська у Грузію 7 серпня 2008 року. У результаті війни Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією, а згодом РФ визнала "незалежність" регіонів.

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що його країна має намір протягом шести років повернути окуповані Росією території.