RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

В Офісі Зеленського навели факти погіршення стану російської економіки

Економіка РФ починає гальмувати в цілому. Ресурси праці майже вичерпані, конкуренція за рекрутів між військовими та бізнесом загострюється, що обмежує можливості подальшого розширення оборонних галузей.

Таку думку висловив представник Офісу президента України Владислав Власюк.

За його словами, сектор будівництва та банківська система РФ також більше не захищені від впливу високих процентних ставок після завершення більшості програм субсидованих іпотек минулого місяця.

"За даними Федеральної служби статистики, ВВП зріс на 4% у другому кварталі в річному вимірі. Але економісти прогнозують, що зростання може знизитися до 2% у другій половині року і скласти всього 0.5%-1.5% наступного року. І насправді це практично нічого якщо порівняти з де була економовка до вторгнення. Це є прямий наслідок санкцій", - зазначає Власюк.

Представник Офісу президента також вказує на дані Росстату, відповідно до яких інфляція складає 1.14% у липні, що становить 18% у річному вимірі.

"Хоча зазвичай у липні різке зниження цін на фрукти та овочі, що є важливим антиінфляційним фактором. Тобто прихована інфляція ще більша", - зазначає він.

Нагадаємо, раніше The Economist порахував, скільки Путін ще зможе фінансово підтримувати війну.