RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

"Думав, Путін на це не піде": російського військового аналітика шокувало рішення по Курській області

Російський диктатор Володимир Путін ухвалив рішення, що оборонятися на Курській області будуть солдати термінової служби.

"Коли мене питали про подібний розвиток подій, я говорив: Путін на це не піде. Однак помилявся!", - написав у своєму телеграм-каналі російський військовий аналітик Ян Матвєєв.

Він зазначив, що курських строковиків, яких спочатку евакуювали з кордону, тепер мають намір послати назад і змушують підписати контракт.

"Ви все одно підете, але зараз ми вам платитимемо бойові. Трішки вас підготуємо і підете за штурмовиками. А якщо не погодитеся, то підете під суд і все одно підете [воювати], нікуди не подінетесь", - переказала почуте сином одна із матерів.

Також у Курську область просто на передову перекидають строковиків із Мурманська, де вони 3 серпня склали присягу.

"Формально Курська область — це не зона СВО, мабуть так пропаганда і виправдовуватиме таке рішення. Навесні 2022 року Путін обіцяв, що строковики воювати не будуть. Але ситуація змінилася. А в Санкт-Петербурзі для перекидання в Курськ зібрали 500 відмовників. Багато хто з них мають проблеми зі здоров'ям - як фізичним, так і психологічним. Але всім начхати - їх теж шлють на забій", - зазначив Матвєєв.

Російський аналітик шокований, наскільки сильно Путін хоче продовжувати наступати на Донбасі по кілометру на тиждень, що для оборони Курської області не можуть зняти жодної бойової частини.

"Скребуть по засіках і збирають купу дрібних підрозділів, загальна бойова цінність яких як армійського угруповання — вкрай низька. Передбачаю великі втрати і нові натовпи полонених, особливо з строковиків і відмовників. Поки ще їх не довезли, може активне обурення матерів і розголос допоможе і строковиків таки повернуть у частини", - припустив аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", у Курській області під час боїв з ЗСУ загинуло дуже багато строковиків, які спочатку служили в Підмосков'ї, а потім їх перевели до Курська.