RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Переконання за лаштунками: британські міністри намагаються змінити позицію союзників щодо Storm Shadow

Британські міністри таємно намагаються змінити позицію союзників в питанні дозволу використання українською армією ракет Storm Shadow для ударів по Росії.

Про це йдеться у матеріалі The Times.

В матеріалі зауважують, що за лаштунками міністри намагаються переконати союзників схвалити використання Україною крилатих ракет Storm Shadow на території Росії. Досі в уряді неохоче дозволяли Україні використовувати далекобійну зброю через ризик ескалації конфлікту.

Колишній міністр оборони Бен Воллес, говорячи про напад на російську територію, додав: "Якщо це вторгнення має на меті знищити логістику та інфраструктуру, які підтримували вторгнення в Україну, тоді [використання британської зброї] є цілком законним".

Дальність дії Storm Shadows становить близько 155 миль, що втричі перевищує дальність дії ракет, які Україна використовувала до цього часу. Джон Форман, колишній аташе з питань оборони Великої Британії в Москві, сказав: "Ракети великої дальності викликають у росіян, а до того радянської (влади - "Апостроф"), побоювання щодо обезголовлюваних ударів по керівництву та ключовим об’єктам"..

Нещодавно Апостроф писав, що уряд Великої Британії не дав Україні схвалення на використання ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курськ. В британському уряді заявляли, що жодних змін не відбулося.