RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Які виплати передбачені для українських бійців на Курщині — відповідь з оборонного комітету

Українські військові, які беруть участь в Курській операції, отримують такі ж виплати, як і військовослужбовці, які воюють проти ворога на території України.

Про це “Апострофу” сказав голова підкомітету з держбезпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

“Такі самі, як і ті військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях”, - сказав він.

Веніславський також пояснив, що президентський законопроект №11483, внесений у Раду 15 серпня, має на меті забезпечити соціальну захищеність тих військових, які виконують бойові завдання за межами країни.

“Це про соціальний захист військовослужбовців, які отримали поранення, які брали участь у бойових діях, щоб вони повністю були на законодавчому рівні. На даний момент вони вважаються такими, що беруть участь у бойових діях відповідно до тих нормативно-правових актів, які діють. Але президент вважає, що це треба більш підняти на високий рівень, забезпечити, щоб ні в кого не було сумнівів”, - підкреслив нардеп.

Як відомо, законопроектом №11483 пропонується внесення змін до статті 3 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Зокрема, сферу дії закону хочуть розширити на військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань, правоохоронних та розвідувальних органів - громадян України, які виконують військовий обов'язок за межами України, у тому числі на території держави-агресора під час їх безпосередньої участі у здійсненні та/або забезпеченні здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку зі збройною агресією проти України, а також на членів їх сімей.