RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Політика

Новини

24 вересня

Всі новини

Зеленський: Україна готує відповідь Росії на масовану атаку

Президент Володимир Зеленський анонсував відповіді Росії за наймасовішу комбіновану атаку по українських містах 26 серпня.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

Він розповів, що спільно з вищим військовим командуванням обговорили варіанти відповідей Росії.

"Сьогодні почав цей день з окремої тривалої розмови з Головкомом Сирським: і щодо відбиття цього ракетного удару – детально, і щодо нашої відповіді Росії - ми готуємо, і по застосуванню F-16, і щодо операції в Курській області - продовжуємо наші дії у визначених районах саме так, як Україні потрібно. За цю добу є більше нашого контролю, є чергове поповнення обмінного фонду", - повідомив Зеленський.

Зокрема, Головнокомандувач ЗСУ доповів щодо ситуації на фронті на сході країни. Відомо, що Покровський напрямок залишається найбільш важким, де фіксують найбільше російських штурмів, також складна ситуація на Времівському Торецькому, Курахівському напрямках.

"Є рішення щодо посилення наших позицій. Я дякую кожному солдату, командиру, кожному підрозділу, які роблять усе, щоб знищити якнайбільше ворожої сили", - зауважив він.

Окрім того, заслухав доповіді щодо ситуації в енергетиці та можливості її відновлення. Очікується, що роботи триватимуть цілодобово.

"Також детально розглянули ситуацію по захисних спорудах на енергообʼєктах – щодо цього теж є кілька важливих рішень. Дякую всім, хто дійсно вчасно виконує такі завдання заради нашої держави і наших людей!", - додав глава держави.

Раніше повідомлялося, що 26 серпня, під час наймасовішого удару РФ по об'єктах критичної інфраструктури України з виявлених 236 засобів повітряного нападу противника було збито 201 повітряну ціль.