RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​КВУ повідомляє про підкуп кандидатами від "Батьківщини" виборців на Чернігівщині та Київщині

Кримінальне провадження розпочато щодо двох фактів підкупу виборців кандидатами від партії “Батьківщина” на виборах в ОТГ в Чернігівській та Київській областях.

Про це під час прес-конференції заявив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, презентуючи звіт організації щодо ходу виборчого процесу в ОТГ, повідомляє Цензор.

За даними КВУ, представники “Батьківщини” скуповували голоси виборців на Чернігівщині та на Київщині.

“Плисківська об’єднана територіальна громада, Борзнянський район в Чернігівській області. Відповідно до звернень учасників виборчого процесу до районної прокуратури, 400 виборців отримали по 300 гривень із обіцянкою отримати плюс по 300 гривень після виборів за голосування за кандидата від “Батьківщини”. Відкрито кримінальне провадження”, – зазначив Олексій Кошель.

Також за голоси виборців платили по 200 гривень кандидати від “Батьківщини” у Фурсівській ОТГ на Київщині.

“Спостерігачі КВУ зафіксували дії, що мають ознаки прямого підкупу виборців». Так, 19 жовтня на Київщині в с. Трушки (Фурсівська ОТГ) від імені кандидата від ВО «Батьківщина» роздавалися кошти громадянам в розмірі 200 грн. Гроші роздавалися пенсіонерам у вигляді «надбавки до пенсії», що зафіксовано у відеоматеріалі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму) та наразі проводиться розслідування”, – повідомив Олексій Кошель.

Він також наголосив, що звернень про підкуп виборців було набагато більше, але не було документального підтвердження чи звернення до правоохоронців. Тому офіційно зафіксовано лише два випадки підкупу з боку “Батьківщини”.

Як відомо, 29 жовтня в 201 об’єднаній територіальній громаді відбудуться перші вибори депутатів та міських і селищних голів.