RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Експерти розповіли, як силові відомства "топлять" представників опозиції

Експерти вважають, що питання у силовиків до нардепу Олександра Вілкула виникли, можливо, через вибори.

Такої точки зору дотримується політолог Руслан Бізяєв.

"Навіть в 1937 році прокурори" працювали "набагато" правдоподібніше ", - вважає він.

"Чому зараз і чому Вілкул? Причина банальна - вибори. У Олександра Вілкула хороші стартові рейтинги на Південному Сході з перспективою росту. Домовиться з ним у Банкової не виходить - ось і спливають періодично "справи" з єдиною метою - залякати і не допустити участі Вілкула в президентській кампанії", - написав Бізяєв на своїй сторінці в Facebook.

Директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива" Павло Рудяков також пояснює атаку на Вілкула його високою підтримки серед виборців.

"Влада бачить у Вілкулі потенційного учасника президентських виборів, який би притягнув на свою сторону помітну частину електорату. Руками "силових" відомств влада "топить" представників опозиції, які не хочуть домовлятися з нею і грати за її сценарієм, заважаючи влади форматувати політичне поле виключно під себе і для себе", - написав Рудяков.

Нагадаємо, під час розгляду регламентним комітетом ВР повторного подання генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула, з'ясувалося, що свідки давали свідчення проти нього під тиском. Свідка - екс-главу Дніпропетровської райгосдаміністраціі, 70-річного Вадима Кобиляцького без рішення суду прокуратура помістила в грудні 2017 року неопалювальну камеру і вимагала дати неправдиві свідчення проти Вілкула. Але навіть в цих умовах Кобиляцький не погодився обумовити нардепа. Він підписав компроміс, запропонований прокуратурою, що йому нібито дзвонили з приймальні облдержадміністрації. Заява свідка депутати отримали під час засідання.

Крім того, народний депутат надав ряд доказів того, що справа є сфабрикованою, а закони, на які посилається прокуратура, в тому числі, Земельний Кодекс припинили свою дію ще в 2001 році.