RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Тимошенко пообіцяли захистити "молодь на барикадах"

"Батьківщина" одностайно проголосувала за створення ТСК з розслідування злочинів проти громадських активістів, а також вбивства Катерини Гандзюк.

Відповідну постанову, ініційовану Юлією Тимошенко, підтримали 259 депутатів, передає прес-служба партії.

"Проти громадських діячів просто почався терор. Це, на жаль, стало сутністю нашого життя, коли силові структури розправляються з громадськими діячами, які викривають корупцію влади, борються проти цензури. Ми як депутати зобов'язані захистити нашу молодь, яка знаходиться на першому рівні барикад в боротьбі за Україну без корупції", - заявила лідер" Батьківщини "на брифінгу в парламенті.

Вона також уточнила, що за цей рік постраждали вже 54 активіста.

Зі свого боку, заступник голови фракції Сергій Соболєв зазначив, що створення ТСК необхідно для того, щоб "не повторювалися трагедії з громадськими активістами, щоб їх не вбивали".

Політик також висловив жаль з приводу того, що у ТСК "обмежені повноваження", адже до сих пір не прийнятий закон про тимчасові слідчі комісії №1098.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко заявляла, що "Батьківщина" не голосуватиме за жоден законопроект порядку денного, поки не буде прийнято дві постанови - про створення тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Каті Гандзюк і нападів на активістів і про скасування підвищення ціни на газ.