RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гриценко пояснив, коли має з'явитися ринок землі

Анатолій Гриценко виступає за ринок землі, але тільки тоді, коли буде довіра до влади, а земля буде мати ціну, яку можна порівняти з європейською.

Про це лідер "Громадянської позиції" заявив в ефірі вінницького каналу "Віта".

"У мене слово ринок не викликає ніяких негативних емоцій. Я розумію, що це таке. Негативні емоції у мене викликає базар, або скупка за безцінь. Такого не буде", - запевнив Гриценко.

Політик нагадав, як на початку 90-х вели ваучерну приватизацію промислових об'єктів. В результаті лише кілька сімей дійсно стали багатшими, але безліч підприємств знищили. За словами Гриценка, коли немає високооплачуваних робочих місць і перспектив, люди не хочуть, щоб така ж ситуація виникла в аграрній сфері.

"Коли у нас буде ринок і вільний продаж землі. Коли буде довіра до влади. Коли село підніметься, коли фермер буде мати гроші купити землю, коли земля буде коштувати серйозну ціну, яку можна порівняти з європейською. Тоді це буде справедливо", - вважає лідер " громадянської позиції ".

Також він додав, що земля повинна бути повністю відкрита. Поки ж в Україні, за словами Гриценка, все вирішується через хабарі.

«Повинно бути чесний ринок, рівні умови для всіх. Зараз все знецінене. Треба підняти вартість всіх ресурсів. Цього досягнемо, коли буде захист власності. Тоді можна говорити про ринок, а зараз треба продовжити мораторій ", - підкреслив Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, лідер "Громадянської позиції" раніше говорив, що його команда продовжить децентралізацію в земельній сфері.