RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Майдан став "щепленням" від диктатури - Тимошенко

Україна ніколи не була нацією безмовних поневолених рабів - воля, дикий степ, пороги Дніпра, Січ, свобода людського духу, честь і гідність - це наш генетичний код, береже країну, націю і державу, всупереч всім викликам долі та історії.

Про це Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці в Facebook, вітаючи українців з Днем гідності.

"Майдан - це не ландшафт, це духовний центр, точка концентрації справедливості і правди. У монархіях на площах складали присягу самодержцю, в Україні на площах знімають голови гетьманам-невдахам ... Іноді - буквально, іноді - політично. На Майдані народилася нова українська нація . Я бачила, як люди вперше в житті говорили українською, вперше тримали руку на серце під "Ще не вмерла". Я бачила пологи нової, гордої і красивої, неприборканої України. Великий момент і славні часи ", - сказала лідер" Батьківщини " .

Юлія Тимошенко переконана: Майдан показав, що прості, звичайні люди можуть бути вищими за так звану еліту.

"Так, політики іноді зраджують Майдану, капіталізують його досягнення, намагаються вивести перемогу людей в кеш, посади, в особисті дивіденди. Однак Майдан сильніше політиків і політики. Майдан - це не акт, це - процес. І кожен президент, кожен політик, кожен державний діяч повинен запам'ятати: Майдан не "був", Майдан - є! Він нікуди не подівся, не зник, пішов в забуття. Він не має терміну давності ", - зазначила вона.

За словами голови партії, Україна двічі за 10 років отримала власне щеплення від диктатури, від беззаконня і безвідповідальність політиків.

"Революція гідності навіки вписано в літопис країни. Вічна слава всім, хто віддав своє життя за свободу України, за право нації бути вільною, гордою, незалежною!", - написала Юлія Тимошенко.