RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Стало відомо, хто стоїть за нападом на Гриценка

Анатолій Гриценко назвав імена організаторів нападу на нього і членів партії "Громадянська позиція" в Одесі.

Таку заяву він зробив в ефірі каналу "Oboz TV".

"Ми провели своє розслідування і дізналися, хто всім цим керує", - зазначив Гриценко.

За його словами, головним організатором провокацій є Юрій Федоров - генерал-майор, а також Віктор Кононенко - генерал-лейтенант і заступника голови Служби безпеки України.

"На рівні Одеси це Олександр Довженко - генерал-майор, керівник обласного управління СБУ. Це ключові фігури. Ми знаємо інформацію до прізвищ усіх офіцерів, які були задіяні, організовували бійку, спостерігали на вулиці. Навіть прізвище офіцера, який купив гарбуза, яким розбили голову нашого партійця ", - розповів Анатолій Гриценко.

Лідер "Громадянської позиції" нагадав, що напад в Одесі - не просто локальна бійка, а серія подій.

"До цього таке було двічі в Харкові, Слов'янську, Хмельницькому, Вінниці, Чернівцях. Була спроба блокувати вихід з аеропорту, не пустити на зустріч з людьми, з журналістами", - сказав Гриценко.

Він заявив, що, за наявними даними, ці ж люди зараз готують подібні провокації проти Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського та Святослава Вакарчука.

Нагадаємо, 28 листопада в Одесі близько 30 невідомих у масках скоїли напад на активістів і партійців "Громадянської позиції" та зірвали ефір Анатолія Гриценка на місцевій радіостанції. Постраждали троє членів партії, у двох з них струс мозку. Пізніше були затримані п'ять учасників нападу. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.