RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Соціологи дали картину другого туру президентських виборів

Чинний президент Петро Порошенко не потрапляє до другого туру президентських виборів, за головний пост країни в другому турі змагатимуться Юлія Тимошенко і Володимир Зеленський, переможе - Юлія Тимошенко.

Про це на прес-конференції заявив керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович коментуючи безпрецедентне опитування, в якому взяли участь 40 тис. українців.

"Якби вибори відбулися найближчим часом, до однозначного лідера Юлії Тимошенко, яка перевершує всіх кандидатів майже вдвічі, міг би приєднатися Володимир Зеленський. Другий тур був би Тимошенко - Зеленський, де перемогла б Тимошенко. Такі цифри сьогодні", - сказав він.

Відповідно до проведеного в кінці листопада - на початку грудня опитування, похибка якого складає лише піввідсотка, підтримка чинного глави держави не дозволяє йому розраховувати навіть на проходження до другого туру.

Рейтинг Петра Порошенка зараз тільки третій і становить всього 11,1%. Це майже вдвічі менше показників Юлії Тимошенко - 20.8%. Володимира Зеленського підтримують 13,4%.

Опитування проводилося з 16 листопада по 9 грудня 2018 року. У дослідженні, проведеного методом особистого інтерв'ю взяли участь 40 000 респондентів, по 1600 у кожній області України (крім окупованих територій Криму і Донбасу). Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури кожної області. Похибка на рівні України становить не більше 0.5%.