На вибори в Україну намагалися прорватися 24 росіянина

Центральна виборча комісія відмовила ОБСЄ в реєстрації 24 громадян Росії міжнародними спостерігачами на виборах президента в Україні.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на ЦВК.

"Комісія відмовила зазначеній організації (Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ - прим. ред.) в реєстрації офіційними спостерігачами на чергових виборах президента України 24 осіб, які є громадянами Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

У ЦВК розповіли, що до них надійшло звернення БДІПЛ ОБСЄ разом з іншими документами про реєстрацію офіційних спостерігачів на президентських виборах.

"Як вбачалося з представлених анкет, ксерокопій паспортів осіб, яких запропоновано зареєструвати офіційними спостерігачами від зазначеної організації, 24 людини із запропонованих 684 є громадянами Російської Федерації, відповідно до вимог закону не можуть бути офіційними спостерігачами", - підкреслили в ЦВК.

Відповідно, ЦВК зареєструвала 660 спостерігачів від БДІПЛ ОБСЄ.

У Центрвиборчкомі зазначили, що згідно з відповідними нормами закону України "Про вибори Президента України", офіційним спостерігачем, зокрема від міжнародних організацій, не може бути особа, яка є громадянином (підданим) держави, визнаною Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом.

Нагадаємо, докладніше про заборону для росіян брати участь в спостереженні за виборами в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Війна без війни: навіщо Україна забороняє російських спостерігачів.