RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеленський і Порошенко виходять до другого туру виборів - соціологи

Серед кандидатів в президенти України за останніми соціологічними дослідженнями лідерами є шоумен Володимир Зеленський та діючий глава держави Петро Порошенко.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного 9–18 березня 2019 року Соціологічним центром ім. Драгоманова.

Як показують результати, лідером залишається Зеленський, якого готові підтримати 20,5% опитаних, що планують брати участь у виборах. Другим йде Порошенко, отримавши підтримку 17,3% опитаних.

Саме ці два кандидата відповідно до результатів опитування виходять у другий тур.

При цьому динаміка електоральних настроїв демонструє подальше зниження електоральної підтримки Юлії Тимошенко, яку підтримали 12,1% опитаних.

Далі вибір респондентів розподілився таким чином: Юрій Бойко (8,4%), Анатолій Гриценко (7,7%), Олег Ляшко (5,5%). Також високі рейтинги мають Ігор Смєшко (4,3%), Олександр Вілкул (3,7%), Руслан Кошулинський (3,5%) та Олександр Шевченко (2,1%).

Переважна більшість респондентів незалежно від своїх електоральних симпатій вважають, що найімовірнішими переможцями виборів президента є Порошенко (24,5% опитаних, що визначилися із виборами) або Зеленський (20,1% опитаних, що визначилися із вибором). Тимошенко відповідно до результатів опитування перемістилась на третє місце як за показниками електоральної підтримки, так і за показником "віри в перемогу" (10,9%).

З-поміж найбільш актуальних проблем, які хвилюють українців, на першому місці – військові дії на сході України (69,2%), на другому – корупція в органах влади (40,5%), на третьому – зростання цін (37,2%). Найменше українців хвилюють екологічні проблеми (2,4%). Дещо зросла у порівнянні із попередніми опитуваннями кількість респондентів, яких хвилює питання збереження статусу російської мови, що ймовірно пов’язано із обговоренням у Верховній Раді України законопроекту про мову (5,3%).

В межах дослідження методом телефонного інтерв’ю було опитано 1800 респондентів, що проживають в усіх областях України (окрім АР Крим та територій ОРДЛО.)

Похибка вибірки не перевищує 2,3%.