RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Німецькі ЗМІ пророкують "кінець шоу" Зеленського після дебатів

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський, який виграв за підсумками першого туру виборів, намагається влаштувати шоу з підготовки до дебатів з Петром Порошенко, але й може втратити значну частину голосів відразу після них.

Про це повідомляється в матеріалі видання Spiegel Online.

"Аналізи в п'ятницю були топ-новиною в країні. Виникає питання, чи це все гідно президентських перегонів? Адже в Україні є багато питань, які дійсно варто обговорювати. У країні вже п'ять років йде війна на Донбасі проти підтримуваних Москвою бойовиків, країна до сих пір шукає вихід з економічної біди, Крим продовжує залишатися під контролем Росії ", - відзначають в німецькому ЗМІ.

На думку журналістів з Deutsche Welle, кандидат Зеленський не тільки не готовий до серйозних політичних дебатів, але й не проявляє бажання в них брати участь. В даний момент йому потрібно лише створити навколо них "конфлікт", підвищуючи градус дискусії в суспільстві.

"Дебати з досвідченим Порошенко представляють ризик для новачка Зеленського. Адже йому доведеться озвучувати конкретику з актуальних політичних питань, в прямому ефірі мірятися силами з президентом", - відзначають автори матеріалу.

Газета Der Westen в свою чергу зазначає, що при можливому обрання на пост президента шоумена Зеленського, який багато років працював з олігархом Ігорем Коломойським, слід очікувати зниження інтенсивності боротьби з корупцією всередині країни.

"Самого Зеленського вважають маріонеткою олігарха Ігоря Коломойського. Мільярдер вже не один рік веде війну з президентом Порошенко. Для олігарха єврейського походження все може змінитися, якщо Зеленський стане президентом", - зазначають журналісти.

Автори матеріалу закликають переможця першого туру дати вичерпні відповіді на всі можливі питання про зв'язки з Коломойським, щоб отримати "фору" перед дебатами

Мюнхенське видання Süddeutsche Zeitung також не оминуло увагою українські вибори. Журналісти відзначили несподівані результати українських виборів, як для світової громадськості, так і для чинного українського президента.

"Для Порошенко успіх конкурента-коміка, який виглядає абсурдним, та ймовірно, став одкровенням. Але і Зеленський не зможе вивести країну з бідності тільки за рахунок свого самовдоволення".

Німецькомовна газета з Швейцарії Neue Zürcher Zeitung звернула увагу на психологічний аспект перемоги на виборах шоумена Зеленського - після свого можливого обрання йому доведеться стати або таким же політиком, як Порошенко, розгубивши свою харизму, або ж він стане малоефективним менеджером, зробивши зі свого президентського терміну чергове шоу.

"Зеленському треба багато чого доводити тим, хто проголосував за нього в першому турі виключно в знак протесту, і тим, хто в першому турі голосував за інших кандидатів, він може бути і розважливим державним діячем. Однак при цьому він ризикує втратити, з іншого боку, свою унікальну харизму актора улюбленця і коміка. Чим більше він буде ставати схожим на політиків, якими українці вже ситі по горло, тим менше він буде притягувати протестного виборця і одночасно тим більше прийнятним він стане для істеблішменту", - відзначили у виданні.

Швейцарські журналісти вважають, що при будь-якому результаті дебатів Зеленський втратить частину своїх виборців, оскільки йому доведеться висловити чіткі точки зору щодо спірних для громадськості питань.

"Таким чином він може відлякати своїх різношерстих виборців".

Раніше президент Порошенко заявив в ефірі телевізійного шоу, що готовий до дебатів, навіть в тому випадку, якщо вони пройдуть в два тури.

"Я точно буду на дебатах. Буду 14-го, буду 19-го і зроблю все можливе, що від мене залежить ... Я буду, щоб у вас було право - ключове право демократії - голосувати після того, як ви отримаєте повну інформацію, а не тільки віртуальний сценарій, написаний політтехнологами ", - заявив чинний гарант.