RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Українці повинні бути впевнені, що президентом не стане наркозалежний - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає дуже важливим питання надання повної інформації про кандидатів, в тому числі і про стан їхнього здоров'я.

Про це сам президент повідомив, прибувши на НСК «Олімпійський» для повторного проходження тестів щодо відсутності алкогольної і наркотичної залежності, передає прес-служба глави держави.

Він підкреслив, що українці повинні мати гарантії того, що до прийняття відповідальних державних рішень не буде допущена людина, що має наркотичну або алкогольну залежність. Порошенко наголосив на важливості тестування за найвищими стандартами.

«Наскільки я розумію, Володимира Зеленського не було. І я перш за все хочу підтримати звернення пана Володимира Кличка та інших у тому, що це не примха. Це абсолютно необхідна і важлива процедура, щоб наша 45-мільйонна нація мала тверді переконання і довіру до того, що у нас президентом і верховним головнокомандувачем не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків чи від алкоголю», - зазначив він.

«Підкреслюю ще раз, що я не стверджую, що пан Володимир Зеленський є наркоманом. Але є абсолютно прозорі процедури міжнародних експертів найвищого авторитету, які повинні довести не тільки українцям, а й усьому світові, що кандидат, який претендує на пост президента, є незалежним від наркотиків», - додав він.

Петро Порошенко також підкреслив, що ігнорування тестів і можливої залежності майбутнього президента створює ризики і загрози для командування Збройними Силами, а також міжнародної діяльності президента України.

«Не дай Бог, щоб до цього була причетна людина з наркотичною залежністю», - зазначив він.

Також він відзначив велику кількість журналістів на тестуванні, що говорить про зацікавленість цим питанням у народі.

«Підкреслюю, що не я ініціював питання, щоб ми зустрілися на стадіоні. Це було публічне запрошення саме на НСК «Олімпійський» для того, щоб були саме тут проведені дебати, і тут були зроблені необхідні аналізи. Це була ініціатива Володимира Зеленського. І я спочатку дещо з подивом це сприйняв, але потім погодився. І вважаю, що ці правила повинні бути обов'язковими для обох кандидатів», - сказав президент.