RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Партія "Батьківщина" з політсилою Зеленського отримають більшість в Раді - прогноз експерта

Партія "Батьківщина" в даний момент є головною політичною силою, яка може скласти коаліцію в новому парламенті з партією президента Володимира Зеленського "Слуга народу", оскільки за прогнозами саме вона займе друге місце на дострокових парламентських виборах.

Про це заявив експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардаріка" Костянтин Матвієнко в ході презентації "Дострокові вибори - основна інтрига і головні суперники" в "Інтерфакс-Україна".

У той же час лідер партії Юлія Тимошенко, на думку аналітика, в умовах складної економічної ситуації є найбільш оптимальним кандидатом на роль глави уряду.

"Об'єктивно слід було б призначати Тимошенко прем'єром прямо зараз. З 1 липня в два рази підвищуються ціни на електроенергію, а з 1 червня підвищуються ціни на газ. Спрогнозуємо, як виростуть ціни на продукти, транспорт та інші послуги. Що робити з МВФ? Всі пам'ятають , що у нас в цьому і наступному році найвищі виплати за запозиченнями. У зв'язку з цим "Батьківщина" залишається серйозним балансиром, який може державний корабель утримати від розвалу", - повідомив він.

Костянтин Матвієнко нагадав, що глава "Батьківщини" вже була прем'єр-міністром у кризовий 2008 рік і тоді уряду вдалося утримати економіку від дефолту.

"Тимошенко є для Зеленського природним союзником, а "Батьківщина" відповідальна і державницька партія, вона буде намагатися утримати систему, щоб забезпечити нам нормальне життя. Думаю, Тимошенко готова взяти відповідальність і як в 2008 році протягнути країну через шторм", - зазначив експерт.