RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Місцеві еліти ставлять на "Наш край" перед виборами: відомий політолог дав пояснення

Першим серед непарламентських партій активно почав працювати з місцевими елітами "Наш край".

Про це написав у Facebook політолог Вадим Карасьов.

За його словами, місцеві еліти активно ведуть переговори і приєднуються до політсил, які мають реальні шанси пройти до рад.

"Місцеві еліти ставлять на непарламентські партії. Першим тренд відчув "Наш край", який почав активно працювати в цьому напрямку. Житомирську організацію партії очолив ректор одного з місцевих університетів Віктор Євдокимов. Кілька тижнів тому партія посилилася на Сумщині головою облради Володимиром Токарем", - повідомив Карасьов.

На його думку, навколо непарламентських партій менше скандалів, вони несуть менше ризиків і менше залежать від негативного рейтингу лідера.

Також, зазначив експерт, до місцевих виборів розпочала підготовку партія влади.

"У ці вихідні пройшов з'їзд "Слуги народу". Не дивлячись на амбіції, тенденція падіння рейтингу партії влади зберігається. На місцевих виборах вони з великою похибкою не можуть розраховувати на повторення результату парламентських. Перспективи "Слуги народу" на місцевих виборах звужуються, а бажаючих потрапити до рад менше не стає", - підкреслив Карасьов.

Згідно з чинним законодавством, місцеві вибори повинні відбутися в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень, тобто 25 жовтня 2020. Пройдуть вони одночасно на всій території країни - виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та мерів міст.